Informatie voor chartergasten

Door mijn achtergrond als salesmanager van 's werelds grootste catamaranmerk staat Nautilus Yacht in goede verbinding met veel jachteigenaren. We hebben geleerd dat er vraag is voor de mogelijkheid om mee te varen op jachten die lange reizen maken. Vooral vanuit mensen die zelf overwegen zo'n reis te gaan maken of een dergelijk jacht aan willen schaffen. Maar het kan ook heel leuk zijn als een vakantiereis en een goed betaalbaar alternatief voor de traditionele jacht charters. Veel jachteigenaren vinden het leuk om nieuwe contacten op te doen en hun ervaringen te delen.
De eigenaarsjachten zijn meestal luxer uitgerust en de persoonlijke benadering van de eigenaars zorgt voor een prettige en vaak informatieve ervaring. Om te zorgen dat er een zo groot mogelijke kans is op een prettige aansluiting tussen de jachteigenaren en de chartergasten werken we met profielen. Mensen verschillen nou eenmaal en hebben verschillende interesses en gewoontes. Als we hier op voorhand al wat overeenkomsten kunnen vaststellen door een aantal vragen aan beide partijen te stellen dan kunnen wij zorgen dat de kans op een match groot is. 

Wat kunt u als chartergast verwachten

In ons programma vindt u voornamelijk een aanbod van cruising catamarans, dit komt omdat onze achtergrond ligt in de verkoop van deze jachten. Daarbij zijn catamarans door hun ruime opzet en de verdeling van de cabins over de rompen uitermate geschikt voor het cabin charter concept. In de toekomst verwachten wij ook een aanbod van monohull en motorjachten aan te kunnen bieden.

U beschikt altijd alleen met de eigenaren over het jacht. Er worden geen combinaties gemaakt met andere chartergasten die niet in uw boeking zitten. Op sommige boten kunt u wel 2 of meer cabins per boeking kiezen, als u bijvoorbeeld met kinderen of met vrienden of familie wilt varen.

De schippers zullen u vriendelijk verwelkomen aan boord van hun jacht op de afgesproken locatie. Dit zal in de meeste gevallen in een marina zijn maar het kan in sommige gevallen zijn dat u met de dingy wordt opgehaald en aan boord wordt gebracht. De dag van de inscheping hoeft er niet gevaren te worden maar het kan wel. Aan boord kunt u uw cabin inrichten en krijgt u een korte rondleiding en uitleg over de faciliteiten aan boord. Voor de rest van uw verblijf aan boord is het programma per jacht verschillend en zal dit in goed overleg gepland worden. De schipper draagt hierin de verantwoordelijkheid en zal daarom altijd de vrijheid hebben om hiervan af te wijken.
De cabins zijn altijd voorzien van een 2 persoons bed met zeezicht en een eigen sanitaire voorziening voorzien van douche, wastafel en toilet. Natuurlijk dient men rekening te houden met verbruik van water e.d.

De kosten van een cabin charter zijn afhankelijk van het formaat van het jacht en de cabin(s), verder weegt de uitrusting mee. De boeking en de betaling daarvan verlopen via Nautilus Yacht en de kosten voor uw gebruik van eten en drinken, havengelden, etc. dient u in overleg te voldoen bij de jachteigenaren. Deze kosten zijn afhankelijk van het vaargebied en het programma dat gevolgd wordt. Deze kosten worden voor zover mogelijk zoveel mogelijk vooraf bij de boeking aan u bekend gemaakt. Aan boord kunt u rekenen op ontbijt, lunch en diner. Indien er buiten de deur gegeten wordt dan worden deze kosten verdeeld.

Bij de boeking wordt een opstap locatie gegeven. De reiskosten naar de op en afstap-locatie zijn voor de chartergast en zijn dus niet inbegrepen. De schippers zullen er naar streven om zich aan deze locatie te houden. Maar het kan voorkomen dat er door weersomstandigheden of overmacht van deze locatie wordt afgeweken. Zeker als de boeking al een aantal maanden staat dan kan dit gebeuren. Wij zullen u dan adequaat daarover informeren en met u meedenken hoe u naar de alternatieve locatie kan reizen. De schippers en Nautilus Yacht houden zich het recht toe om van afgesproken programma's en bestemmingen af te wijken als er omstandigheden zijn die daar naar inzicht van de schipper om vragen.